[:nl]De Eetbare Stad is een workshop op maat over duurzame landbouw. De focus ligt op het groen en eetbaar maken van onze steden! Leer alles over bottom-up bewegingen in de landbouw, de rijkdom van voedselbossen en permacultuur en krijg hands-on tips voor het verbouwen van je eigen groenten.
Door het bijwonen van de workshop krijg je kennis over de manier waarop ons landbouwsysteem werkt en praktische handvaten voor het kopen van verantwoord voedsel. Ook krijg je tips voor hoe je zelf een deel van je eigen voedsel kan kweken. Daarvoor heb je geen groene vingers nodig en het kan in je vensterbank, balkon, achtertuin, moestuin of buurttuin!
Heb je een leuke locatie, event of netwerkbijeenkomst waar De Eetbare Stad goed past? Laat het me dan weten! De workshop wordt op maat gemaakt en met de nadruk op specifieke onderwerpen, aan de hand van jouw wensen.
De Eetbare Stad in STAAL
In maart en april 2016 is een speciale De Eetbare Stad lezingenreeks geweest in samenwerking met STAAL Haarlem. De avonden waren een groot succes. Zie hieronder de posters, foto’s en feedback van deelnemers.
“Heerlijk gegeten en go Tosca Flora, wat een kennis! En onwijs goed overgebracht. Top!”
– Maura
Initatiefneemster Verpakkingsvrij Haarlem
“Hoi Tosca, ik vond je lezing en presentatie heel goed. Veel geleerd. En leuke plek bij Staal en de open en spontane gesprekken met de mensen die er waren. Inspirerend om weer met onze huistuin aan de slag te gaan.”
– Marianne Siebbeles
“Afgelopen dinsdag was ik in Haarlem, voor een lezing van Tosca Florianne Peschier. Tosca is vanuit haar bedrijf Groene Liefde, actief met community building rondom voedsel. Ik werd er blij van om iemand te horen spreken, met een heldere kijk op het huidige voedselsysteem én met de drive om anderen aan te zetten tot duurzame verandering. Gevoed met nieuwe input ging ik huiswaarts.
Deze lezingenreeks “Eetbare stad” is wat mij betreft een aanrader, ook als je niet in Haarlem woont.”
– Gea van der Wal
Geaard Leven: voeding voor gezond en duurzaam leven.
De Eetbare Stad is een driedelige lezingenreeks gericht op het verkrijgen van inzicht in ons huidige industriële landbouwsysteem. Daarbij ligt de focus op hoe we de transitie kunnen maken naar ecologische en rechtvaardige landbouwsystemen. De keuzes die we maken hebben invloed op mensen, dieren en planten over de hele wereld. De Eetbare Stad geeft richtlijnen voor hoe onze keuzes een positief effect kunnen hebben.
Door het bijwonen van de lezing krijg je kennis over de grote bewegingen in de landbouw en praktische handvaten voor het kopen van verantwoord voedsel. Ook krijg je tips voor hoe je zelf een deel van je eigen voedsel kan kweken. Daarvoor heb je geen groene vingers nodig en het kan in je vensterbank, balkon, achtertuin, moestuin of buurttuin! Het gaat erom dat we als mensen weer contact krijgen met de planten en ecosystemen die ons voeden.
Heb je een leuke locatie, event of netwerkbijeenkomst waar De Eetbare Stad geschikt is? Laat het me dan weten! Het verhaal kan in 1 of meerdere lezingen vertelt worden en met de nadruk op specifieke onderwerpen, afhankelijk van jouw wensen.
De Eetbare Stad in STAAL
In maart en april 2016 is De Eetbare Stad lezingenreeks geweest in samenwerking met STAAL Haarlem. De avonden waren een groot succes. Zie hieronder de posters, foto’s en feedback van deelnemers.
“Heerlijk gegeten en go Tosca Flora, wat een kennis! En onwijs goed overgebracht. Top!”
– Maura
Initatiefneemster Verpakkingsvrij Haarlem
“Hoi Tosca, ik vond je lezing en presentatie heel goed. Veel geleerd. En leuke plek bij Staal en de open en spontane gesprekken met de mensen die er waren. Inspirerend om weer met onze huistuin aan de slag te gaan.”
– Marianne Siebbeles
“Afgelopen dinsdag was ik in Haarlem, voor een lezing van Tosca Florianne Peschier. Tosca is vanuit haar bedrijf Groene Liefde, actief met community building rondom voedsel. Ik werd er blij van om iemand te horen spreken, met een heldere kijk op het huidige voedselsysteem én met de drive om anderen aan te zetten tot duurzame verandering. Gevoed met nieuwe input ging ik huiswaarts.
Deze lezingenreeks “Eetbare stad” is wat mij betreft een aanrader, ook als je niet in Haarlem woont.”
– Gea van der Wal
Geaard Leven: voeding voor gezond en duurzaam leven.