Menu

In de media

2023

2022

Interview in een artikel over Permacultuur en voedselbossen in het NRC van 28 mei 2022. Dank aan journalist Eveline Stoel.

2021

In de fotoserie ‘Drijvende Kracht’ in Trouw met het team van PermacultuurCentrum Haarlem. Dank aan de fotograaf Willemieke Kars!

Tekst bij de foto:
“Noem het een eetbare tuin, of een voedselbos. Tosca Peschier, midden op de foto, spreekt het liefst over permacultuur. Heel kort samengevat: aangelegd volgens ontwerpprincipes waarin je niet de natuur probeert te bedwingen, maar er juist hand in hand mee samenwerkt. Denk aan het verbeteren van de grond met organisch materiaal, het tot stand brengen van een gezonde biodiversiteit, het beplanten zodat de zonkracht optimaal wordt benut, het inzetten van egels tegen de slakken. Zodoende ontstond midden in Haarlem 3000 vierkante meter nieuwe natuur op gemeentegrond – onlangs werd zelfs een marter gespot. De bestuursleden en vrijwilligers onderhouden de tuin en verdelen de opbrengst: de amandelen, de abrikozen, de rode bessen, noem maar op. Er worden ook cursusdagen gegeven, met onkruidlunch, en meerweekse lesprogramma’s. Zie permacultuurcentrum.nl.”

2020

Permacultuur magazine: Door de gifteconomie leer ik omgaan met veranderingen —> dit interview is geschreven door Laura Vegter, de schrijfster van het boek ‘Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier’

Het Kan Wel: Tosca voelt zich gelukkiger in de gifteconomie

RTL4 Eigen huis & Tuin: Tosca geeft een rondleiding over PermacultuurCentrum Haarlem (dit item is helaas niet online terug te kijken)

Opiniestuk: Verander de landbouw voor een leefbare planeet


Tijd voor Max: Jelle en ik vertellen over leven in een yurt, de gifteconomie en welke transformaties er nodig zijn in onze samenleving.

BNR radio: in gesprek met Roelof Hemmen over waarom we met Extinction Rebellion de straat op gaan om biodiversiteit te verdedigen. Ook de gifteconomie en permacultuur komen aan bod in dit interview van 45 minuten.

Opiniestuk: STOP CETA. Het is nu of nooit.

2019

Haarlems Dagblad: Tosca ‘crowdfundt’ haar eigen basisinkomen.

Opiniestuk: Hoe we vluchtelingen én onze democratie kunnen redden.

Het Kan Wel: Tosca gaat haar basisinkomen crowdfunden

2018

Opiniestuk: De groene revolutie is pas duurzaam als ze ook veerkrachtig is.

2017

Het promotiefilmpje van PermacultuurCentrum Haarlem.

Haarlems Dagblad: Haarlem helpt bij groen idee

2016

Munchies: Ik ging op bezoek bij drie twintigers die zoveel mogelijk van de natuur willen leven. 

2015

Haarlems Dagblad: Mars voor eerlijk voedsel

Haarlems Dagblad: Haarlemse Stadstuin is een oase van rust

Menu