Menu

Over Tosca

Ik was als kind al gepassioneerd over natuur, schrijven en het begrijpen van de mens. In mijn twintiger jaren heb ik verschillende dingen gedaan: ecogemeenschappen ontdekken, demonstraties tegen landbouwmultinationals organiseren, lezingen geven en het opzetten van PermacultuurCentrum Haarlem. Ik heb een bachelor geschiedenis en een master communicatiewetenschappen en heb een paar jaar gewerkt voor een leiderschapstrainingenbureau en een duurzaam communicatiebureau.

Van juni 2019 t/m 2021 heb ik een basisinkomen gecrowdfund om al mijn tijd te besteden aan sociaal-ecologische projecten. Ik heb rollen vervuld bij Extinction Rebellion Nederland en XR Landbouw. Een deel van deze periode woonde ik in een yurt in Friesland om op dat te terrein te werken aan het verbeteren van de biodiversiteit. Een avontuur: op een van de stilste plekken van Nederland in een yurt onder de sterrenhemel wonen.

Ik vond leven op donatie-basis prachtig, maar het is financieel een onzeker bestaan en ik kreeg extra kosten vanwege gezondheidsomstandigheden. Daarom heb ik in september 2021 besloten om, naast mijn eigen gratis projecten, me als freelancer in te zetten voor organisaties die zich bezighouden met het bevechten van de macht van landbouwmultinationals. Ik doe opdrachten als onderzoeker, schrijver, spreker en organizer in de agro-ecologische en biologische landbouwbewegingen.

Menu