Menu

PermacultuurCentrum Haarlem

Sinds de zomer van 2015 is in Haarlem een klein paradijsje te vinden: PermacultuurCentrum Haarlem. Op deze community-tuin van 3000 m2 groeien we met elkaar voedsel in harmonie met de natuur. We hebben een moestuin, kruidentuin en het eerste voedselbos van Haarlem. In onze grote en gezellige kas vind je onze cursusruimte, plantenopkweek en pizza-oven.

Ik ben mede-oprichter en voorzitter van PermacultuurCentrum Haarlem. Ik werk momenteel vooral aan het verstevigen van de organisatie en het ondersteunen van de geweldige permaculturisten die de tuin in de praktijk draaiende houden. We zijn bezig met het opnieuw vormgeven van onze stichting. Daarnaast doen we wat we kunnen om te zorgen dat de gemeente Haarlem deze waardevolle tuin behoud in de plannen voor een nieuwe woonwijk die op dit terrein gaat komen.

PermacultuurCentrum Haarlem heeft grote sociale, ecologische en educatieve waarde voor de stad. Mensen uit alle lagen van de samenleving komen samen op onze tuin om te leren van de aarde. Onze bloeiende en wilde tuin is een van de meest biodiverse plekken in Haarlem. En we geven cursussen aan workshops aan mensen uit de regio en aan kinderen van de omliggende scholen. Kortom een prachtige project om aan te werken!

Wil je een keer langs komen? Om mee te tuinieren of een cursus te volgen? Check dan onze website!

Menu