Menu

[:nl]Rechten[:]

[:nl]Rechten en plichten. We hebben ze allemaal. Maar de wetten van onze samenlevingen zijn lang niet altijd in lijn met de morele wetten die we diep in ons hart voelen. Zo waren slavernij, kolonialisme en het onderdrukken van vrouwen en trans mensen lange tijd legaal. En zijn ze dat in verschillende vormen nog steeds. Tijd om te zorgen dat we mensenrechten werkelijkheid maken.

Inheemse culturen hebben ook duidelijke leefprincipes (wetten) die ervoor zorgen dat de natuurlijke wereld rechten heeft en gerespecteerd wordt. Precies daaraan ontbreekt het in onze globale westerse maatschappij waarin planten, dieren en grondstoffen worden uitgebuit en vernietigd.  Kortom de wetten (regels, principes en afspraken) waarmee we als wezens op deze planeet samenleven zijn toe aan een transformatie. Zodat we ál het leven op de planeet kunnen koesteren en beschermen.

In de artikelen hieronder lees je over de internationale wet die in één klap de aarde kan redden. En wat jij kan doen om deze wet werkelijkheid te laten worden. Ontdek waarom bewegingen als Extinction Rebellion burgerlijke ongehoorzaamheid toepassen om te protesteren tegen activiteiten die mensenlevens én de ecologie op aarde vernietigen. En hoe we met The Commons (gemeengoed) eerlijk samen onze omgeving kunnen beheren.

[:]

Menu